Magánuszodák / fürdők

Magánuszodák / fürdők

Mielőtt medence építésére adnánk a fejünket fontos tisztázni néhány alapvető kérdést:

  • Van-e megfelelő hely a kertben?
  • Mire fogjuk használni a medencét?
  • Milyen szerkezetű legyen?
  • Milyen összegű legyen a beruházás?

 

A medencék méreteinek meghatározása összefügg a felhasználási módjával. A nemzetközi szakirodalom szerint, ha csak játszásra, pancsolásra tervezzük, elég 5-6 méter hosszúságú, maximum 3 méter szélességű medencét létesíteni. Természetesen a méretek növelésével együtt, de nem egyenes arányban nőnek az építési és fenntartási költségek, így célszerű kompromisszumos megoldást választani. Fontos, hogy alkalmazkodjon kertünk méretéhez, lehetőleg ne telepítsük fákkal, bokrokkal sűrűn benőtt területre, hiszen a lehulló levelek, ágak belehullnak a medencébe. Figyeljünk az uralkodó szélirányra, próbáljunk szélvédett helyet keresni.

Sok bosszúságtól megkíméljük magunkat, ha kiemeljük a medence peremét a környezetéből, így meggátolhatjuk, hogy a csapadékvíz, és a szél által hordott szemét a medencébe kerüljön. Ügyeljünk az intimitásra, az utca és a szomszédok kíváncsi tekintete elől védett helyre telepítsük medencénket. Ha megtaláljuk az ideális helyet, és eldöntöttük a méreteket következő feladatunk a medencénk szerkezetének kiválasztása.

A legelterjedtebb szerkezetből érdemes választani. Ezek a műanyag, fóliás és a vasbeton medencetestek. Ennek kiválasztásában is szívesen segítenek szakértőink.